خواص استفاده از ظروف چوبی

ظروف چوبی از گذشته های دور در آشپزخانه مردم حضور داشته و محبوبیتی دیرینه دارند. طبیعی و سنتی بودن این ظروف و البته فوایدی که استفاده از ظروف چوبی دارد طرفداران این نوع ظرف ها را تا حد زیادی افزایش داده است.

ظروف چوبی پرطرفداری که امروزه به کار میروند عبارتند از : بشقاب چوبی ،سینی چوبی، اردو خوری ، کاسه و قاشق چوبی و… زیبایی و طبیعی بودن این ظرف ها باعث میشود حس کلاسیک به افراد بدهد و صرف غذا در این ظروف می توانند هیجان را در افراد برانگیزد. علاوه بر زیبایی این ظروف ماندگاری بالایی که دارند باعث تمایل بیشتر به استفاده از آن ها می شود. اگر شما علاقه ای به داشتن ظروف چوبی ندارید ، اما باز هم قاشق چوبی در منزل شما پیدا میشود و کاربرد زیادی هم دارد. چون بسیاری از قابلمه ها و ظروف پخت و پز با قاشق های فلزی خط و خش می افتند و استفاده از قاشق چوبی برای آن ها امری حیاتی است.

در ادامه این مطلب می خواهیم با روش ساخت این ظروف، خواص مزایایی که دارند آشنا شویم تا برای استفاده از آن ها اطلاعات کافی را داشته باشیم.

ظروف چوبی چگونه ساخته میشوند؟

برای ساخت ظرف چوبی خوب باید چوبی که برای ساخت آن استفاده می شود از تراکم و مقاومت بالایی برخوردار باشد. برای مثال چوب درختان مناطق با رطوبت بالا و پر بارش و همچنین درختانی که در بیشتر سال زیر اشعه خورشید هستند برای تولید ظرف چوبی مناسب نیست.

چوبی که برای تولید ظروف چوبی بسیار مناسب و مقاوم است چوب منطقه های سردسیری است. معمولاً کسانی که عمده فروشی ظروف چوبی دارند یا پخش ظرف چوبی هستند بهترین نوع ظرف چوبی را دارند و از بهترین نوع چوب هستند. چوب درخت کاج و بامبو بهترین و معروف ترین چوب برای ساخت این ظروف است و به علت رنگ خنثی ای که دارد قسمت زیادی از دکوراسیون شما را در بر می گیرد.

برای ساختن این ظروف از ابزارهایی چون مینی فرز و چوب ساب استفاده می شود که با آن ها چوب را به اشکال مختلف میبرند، سپس با سنباده سطح آن را صاف می کنند تا به شکل مورد نظر در بیاید. بعد با موادی چون سیلر کیلر سطح ظرف رنگ آمیزی می کنند.

خواص و مزایای استفاده از ظروف چوبی

از آنجایی که چوب ماده ای طبیعی است پس قابل تجزیه است و به طبیعت باز میگردد.  استفاده از ظروف چوبی باعث می شود ارتباط ما با طبیعت قطع نشود و اینکه این جنس ظرف پس از چند سال به خاک باز می گردد از آسیب زدن به محیط زیست جلوگیری میکند. که در ادامه خواص و مزایای آن را ذکر می کنیم.

۱-نرم و لطیف بودن بافت این ظروف باعث می‌شود که مانع آسیب رساندن به جنس های دیگر ظروف شود و به همین دلیل از قاشق های چوبی برای هم زدن ظروف به خصوص ظروف تفلون استفاده می کنند. چون باعث خراشیدگی روی آنها نمی شود.

۲-یکی از مزایای خوب استفاده از ظروف چوبی که بسیار کاربردی است عایق گرما و حرارت بودن آن هاست. یعنی در برابر حرارت داغ نمی شوند و دست را نمی سوزاند. به همین دلیل بسیاری از دسته های ماهیتابه و قابلمه ها را چوبی می سازند تا آشپزی ایمنی داشته باشید.

 ۳-یکی از فواید استفاده از ظروف چوبی خاصیت میکروب کشی و باکتری زدایی آن هاست. چون در ظروف پلاستیکی یا فلزی باکتری به راحتی رشد می کند. اما در ظروف چوبی به علت طبیعی بودن و عدم استفاده مواد شیمیایی در آن ها این ظروف میکروب کش و باکتری زدا هستند.

۴- استفاده از ظرف های چوبی مواد شیمیایی و سمی را به غذا انتقال نمی دهد و بر خلاف ظرف های فلزی و پلاستیکی به مواد موجود در غذا واکنش نشان نمی دهد و غذا در ظروف چوبی ماندگاری بیشتری دارد و دیرتر خراب میشود.

۵- مقاوم وسالم بودن این ظرف ها باعث سالم ماندن غذا در این ظروف می شود و تفاوتی در طعم و کیفیت غذا به وجود نمی آورد.

۶- مقاومت بالایی که این ظرف ها دارند، باعث میشود در صورت افتادن نشکند و دچار آسیب نشوند و مانند ظرف های شیشه ای و سرامیکی نیستند که با سقوط از ارتفاع بشکنند.

۷- استفاده از ظروف چوبی و بی سر و صدا بودن آن ها مشکل سر و صدا داشتن ظروف فلزی را حل کرده چون شما با استفاده از کاسه و بشقاب چوبی صدایی در آشپزخانه یا حین سرو غذا ایجاد نمی کنید.

روش های نگهداری از ظروف چوبی

کلا این جنس ظرف ها در صورت نگهداری درست دارای عمر طولانی هستند و می توانید تا مدت زیادی آن ها را نگه دارید. پس بهتر است هر چند وقت یک بار نکات نگهداری که در ادامه میگوییم را رعایت کنید تا ظرف چوبی شما دوام و عمر بیشتری داشته باشد.

 -برای عمر بیشتر ظروف چوبی از گذاشتن آن ها در ماشین ظرفشویی خودداری کنید.

 -بهتر است بعد از استفاده این ظرف ها زود شسته و خشک شوند تا دوام بیشتر داشته باشند.

 -برای شستن این ظرف ها از اسکاج یا سیم های ظرفشویی زبر استفاده نکنید و با اسفنج های نرم یا ابر های لطیف آن ها را بشویید.

-از سفید کننده ها و شوینده های نامناسب به خصوص وایتکس برای شستن ظرف های چوبی استفاده نکنید.

 -بعد از شستن این ظروف بهتر است آن ها را با پارچه های نرم خشک کنید یا در فضای باز بگذارید تا رطوبت و خیسی در آن ها نماند.

 -توصیه می شود هرگز ظروف چوبی خود را در آب نگذارید، چون خیس بودن زیاد آن ها را خراب میکند.

-بهتر است در ظرف های چوبی خود غذای داغ نگذارید و یا آن ها را کنار شعله و حرارت مستقیم نگذارید تا خراب شوند.

-برای دوام بیشتر این ظروف هر چند وقت یک بار آن ها را ضدعفونی کنید و روغن بزنید تا براق و سالم بمانند.

ظروف چوبی در زندگی روزمره ما کاربرد زیادی دارند و برای سرو و پخت انواع غذا و همچنین ظروف پذیرایی چوبی در دکوراسیون منزل هم از آن ها استفاده می شود. به دلیل ظاهر زیبا و خاصی که این ظروف دارند برای پذیرایی از مهمان بسیار مناسب هستند و اگر یک ست شیک از آن ها تهیه کنید می توانید بسیار زیبا و ساده از مهمان های خود پذیرایی کنید.

 اگر تا اینجای این مقاله با من همراه بودید با فواید و مزایا و نکات نگهداری از این ظروف آشنا شدید و می دانید که استفاده از این ظرف ها بسیار مفید است. پس این ظروف را از فروشگاه پلاسکو اصفهان  تهیه کنید که کیفیتی منحصر به فرد دارند و می‌توانید انواع لوازم چوبی مورد نیاز خود را از این فروشگاه بخرید و محصولات متنوع آن را در این سایت مشاهده کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *